-Geef de voorkeur aan traktaties op basis van vis, fruit, groenten of zuivelproducten.
-Een traktatie is een extraatje en geen maaltijd. Ga voor kleine maar fijne porties.
-Kies een traktatie die past bij de pauze of als vieruurtje. Vaak wordt dan al iets gegeten. Je traktatie kan dan ter vervanging worden genomen en niet als surplus.
-Maak zelf iets klaar en koop geen bereide dingen, als je het zelf maakt, kan je de hoeveelheid vet en suiker gezonder doseren dan in kant-en-klare producten. Vrienden en collega’s voelen zich ongetwijfeld dubbel verwend dankzij jouw persoonlijke toets.
-Kies in functie van het seizoen. Met een fruitijsje scoor je zeker in de zomer. De lente, daar horen aardbeien bij.
-Klinken op een verjaardag kan ook zonder alcohol. Een koude thee drank gemaakt met munt, gember wat citroen smaakt heerlijk en fris. Serveer het in een mooie glas met een schijfje citroen, héérlijk!
Gezonde traktaties hoeven niet saai te ogen. Een feestelijk jasje maakt ze extra aantrekkelijk.
Op je gezondheid en laat het feest beginnen!